Saturday, February 14, 2015

Laegaste teine osa.

Tahtsin vist juba eile neid kaste liimi alla saada, kuid see pole seni õnnestunud. Natuke meenutan endale ajateenistuses mereväes olnud kompaniiülemat, kes nõudis 150%, kuid 75 ga oli rahul. Niisiis.

Selline prohmakas kohe. Hakkasin valet asja välja raiuma. Otsustasin, et päästan, mis päästa annab ja tegin sinna väikese lapi.

Siin pildil on näha plommi esialgne välja uuristatud koht.
Appi tõttab põhjahöövel, mis plommiaugu ilusaks teeb.

Ja plomm ilusti paigas. Hiljem terava peitli ja höövliga tegin ta õigesse suurusesse.
Siin on hööveldatud. Tapi õige kuju veel sisse viimata. Natuke meenutab õiget puidu süüd, aga oleks pidanud sellele rohkem tähelepanu pöörama. Muideks sel hetkel kui ma selle prohmaka tegin, tuli raadiost Supernoova - väikesed vead.

Siin on kastud kuivalt koos. Üks detail on vaja veel sisse tappida. Pildil on vist 42 kalasabatapi keelt.

Ja nüüd midagi hoopis teistsugust. Pildil oleva sae tegin ma.. sügisel vist. Või eelmine talv, täpselt ei mäleta. Igatahes on sel sael selline häda, et saeleht tundub olevat tagant poolt paksem kui hammaste juurest ja seepärast ta poob kinni end. Mulle meeldib, et hammastel on üsna väike räsa, see jätab ülipuhta lõikejälje.

Appi tõttab naabrilt laenatud lintlihvija.
Ja siin on tulemus. Saeb palju palju paremini. Muideks vanasti, käsisaagide tippaajal olidki parimad saed tagumiselt küljelt õhemaks käiatud, kui hammaste poolt. Inglise keeles taper ground.
Ja lõpetuseks pilt järgmisest prohmakast, millest tuleb järgmine postitus.



No comments:

Post a Comment